Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Да Помогнем на Лиза
Да Помогнем на Лиза
   Здравейте, мили хора!
    Казвам се Лизавета Иванова и съм на 35 години. Преди 10 години бях диагностицирана с множествена склероза. От тогава до днес всеки мой ден е изпълнен с много борба и надежда за нормален живот! Но няма да се откажа, моля ви и вие да не се отказвате от мен!
    Благодарение на всички вас, аз стигнах дотук, но отново имам нужда да ми бъдете опора в моята битка!
    Спешно се нуждая от 27 000 долара, за да мога да продължа лечението си с вливане на стволови клетки в Истанбул.
    Мечтата ми е да водя нормален живот като проходя, моля ви да ми помогнете да я сбъдна!
    Още информация ...
Елате на протест
Елате на протест срещу Проекта за „Национална стратегия за детето 2019-2030 г.“
   Във връзка с Проекта за „Национална стратегия за детето 2019-2030 г.“ Светият Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия излезе с официално становище на 08.02.2019г., с което в по-голямата си част отхвърля категорично предложените нововъведения спрямо опазването на живота и здравето, защитата от насилие, възпитанието, развитието и отглеждането на българските деца.
    Още информация ...
Старозагорския митрополит Киприан
Изявление на Старозагорския митрополит Киприан по повод посещението на папа Франциск
   „... за мира на целия свят, за благопреуспяването на светите Божии църкви и единението им, на Господа да се помолим!“ (от Великата ектения)
    Обични в Господа братя и сестри,
    Посещението на Негово Светейшество папа Франциск в родината ни беше коментирано от много източници и автори, които често защитаваха дори и противоположни становища.
    Като пряк участник и свидетел на случилото се, ще кажа, че посрещането на папа Франциск в Св. Синод на БПЦ, макар и определено като „протоколно“, беше изпълнено с дух на разбирателство, толерантност и диалогичност.
    Още информация ...
Да помогнем на Божидара да проходи
Да помогнем на Божидара да проходи
   Искам да Ви запозная с историята на нашата единствена принцеса Божидара, която ни е дар от Бога.
    На 26.02. 2011 година, няколко дена преди термина, тя се появи на този свят едва 1900 грама. Вместо да я гушна и да се радвам, останах с празни ръце. Цели три седмици тя прекара в кувьоз под лекарски контрол. След като ни изписаха, от родилното ни предупредиха да я водим на преглед ежемесечно до навършване на шестия месец. Така и направихме, но по време на всеки един преглед не ме допускаха вътре, и всеки път ме убеждаваха, че всичко е наред. За съжаление, нещата не се развиваха така както очаквахме.
    Още информация ...
Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец бе отбелязан във Варна
Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец бе отбелязан във Варна
   На 8 май 2019 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан присъства на празничното отбелязване на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, който води началото си от 1953 г. През 2019 година се навършват и 141 години от създаването на Българския Червен кръст. Събитието се проведе в Арт салона на Радио Варна, където г-н Илия Раев, председател на Областния съвет на БЧК във Варна, връчи червенокръстки отличия на заслужили деятели, доброволци и партньори на Червения кръст от град Варна и областта.
    Още информация ...
Да помогнем на Георги Георгиев
Да помогнем на Георги Георгиев, 14 г.
   Мили приятели, днес отново Ви моля с цялото си майчино сърце да помогнете на детето ми, за да може да продължи лечението си в Израел!
    Моля Ви да ми простите, че ви пиша и моля за помощ, но аз като майка съм длъжна да направя всичко за него! На 30 май ни предстои да заминем за 1 курс на лечение за тази година, но за съжеление средствата необходими за заплащането на този курс са крайно недостатъчни. Но е наложително да заминем, защото Георги има назначено постъпване в клиниката и не е добре за него да се отлага. Необходимата сума е 20 000 лева.
    Не веднъж сте ни показвали вашата подкрепа и силно вярваме, че и сега ще сте до нас!
    Нека се обединим, заедно можем и отново ще успеем!
    Капка по капка вир става!
    Още информация ...
Да подкрепим Валентин, за да се подложи на целия необходим курс от лечение
Да подкрепим Валентин, за да се подложи на целия необходим курс от лечение
    През месец април ви запознахме със случая на Валентин Христов от Велико Търново, баща на 4-годишно момченце, брат на съпругата на отец Михаил Михалев от с. Блатец. След два внезапни припадъка за Валентин бе наложително замине за лечение в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ в София. Необходимите за целта средства възлизаха на ок. 700 лв., с които семейството не разполагаше. Благодарение на подкрепата на всички, които се отзоваха, сумата бе събрана бързо и г-н Христов можеше да започне своено лечение.
    Още информация ...
Обществени проблеми от януари и февруари
Обществени проблеми от март
Обществени проблеми от април
Обществени проблеми от 2018 година
Обществени проблеми от 2017 година
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2019 "Православни ценности" All rights reserved