Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Митрополит Йоан разговаря с министър-председателя Бойко Борисов
Митрополит Йоан разговаря с министър-председателя Бойко Борисов
   На 10 август 2018 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан проведе разговор с министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов в квартал Аспарухово. Митрополит Йоан благодари на правителството и лично на министър-председателя за отпуснатите средства за ремонтирането на покрива на Катедралния храм "Успение Богородично" и новостроящия се храм "Св. прмчк Прокопий Варненски".
    Заедно с премиера бяха министърът на финансите г-н Владислав Горанов и кметът на Община Варна г-н Иван Портних. На посещението в Аспарухово присъстваха областният управител на Област Варна г-н Стоян Пасев, председателят на ОбС г-н Тодор Балабанов и кметът на район "Аспарухово" г-жа Калина Белмезова.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Награждаване на отличили се през годината военнослужещи и цивилни служители на ВМС
Награждаване на отличили се през годината военнослужещи и цивилни служители на ВМС
   На 9 август 2018 г. по случай Празника на Военноморските сили на Република България в Щаба на ВМС бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, отличили се през годината с постигнати високи резултати в изпълнение на служебните си задължения. Със заповеди от областния управител на Област Варна, кметa на Община Варна и главнокомандващия на Военноморските сили бяха наградени 40 военнослужещи и цивилни граждани.
    Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом Димитър Стоев - протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия, преподаде поздравите и благопожеланията на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан към главнокомандващия на ВМС контраадмирал Митко Петев и всички офицери, старшини, матроси и цивилни служители, подарявайки икона на Господ Иисус Христос. Контраадмирал Митко Петев връчи Военноморски флаг на г-н Стоян Пасев, г-н Иван Портних и Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан по случай празника и в знак на признателност.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Да подкрепим богоугодното дело по обгрижване на сирачета в Нови хан и Якимово
Да подкрепим богоугодното дело по обгрижване на сирачета в Нови хан и Якимово
   Вече години наред отец Иван (от 2005 г. йеромонах Йоан) и изграденият от него приют подслоняват деца и хора в нужда, осигуряват покрив над главите и възможност за възпитание и образование. Благочестивото си дело свещенослужителят започва с благословията на приснопаметния български патриарх Максим в с. Нови хан около храм Св. Троица, чиито двор първоначално дори не е бил ограден. През 2013 г. започва изграждане на колония от фамилни къщи в монтанското село Якимово. „От мен – най-важното – покрив и земя, от вас – отговорност за децата и работата. Всяко от отрочетата трябва да учи“, това е максимата на отец Иван.
    Поради своята напреднала възраст и здравословни проблеми отец Иван е предал ръководството по обгрижването на настанените в Нови хан и Якимово семейства и деца в ръцете на своя син, отец Григорий, като самият отец Иван продължава да помага с каквото може.
    Още информация ...
Освещаване на представителната сграда на КНСБ
Освещаване на представителната сграда на КНСБ
   На 9 юли 2018 г. бе открита и осветена представителната сграда на Конфедерацията на независимите синдикати в България - Регионален съвет Варна. Водосветът бе отслужен в една от залите, изпълнена от синдикални лидери, национални председатели на синдикати и съюзи.
    В сградата бе отслужен водосвет от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в съслужение с протосингела на Варненска и Великопреславска света митрополия ставрофорен иконом Димитър Стоев и митрополитския дякон Любомир Георгиев - секретар при митрополията. Богослужението бе песенно украсено от мъжкия хор при Катедрален храм "Успение Богородично" с диригент Валентин Кубратов.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Обществени проблеми от март, април и май - 2018 година
Обществени проблеми от февруари - 2018 година
Обществени проблеми от януари - 2018 година
Обществени проблеми от 2017 година
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved