ГЛАВНА
ДО 2016 Г
ПРАВИЛНИК
ОРГАНИЗАЦИОНЕН СЪВЕТ и КОМИСИИ
НОВИНИ
НОВИНИ ДО 2016 Г
КОНТАКТ
ВАРНЕНСКА МИТРОПОЛИЯ В ПОМОЩ НА БЕДСТВАЩИТЕ
    С благословението на дядо Йоан днес във всички храмове на Варненска и Великопреславска епархия се отслужиха Заупокойни Литургии и трисагий в памет на загиналите. Той заяви, че Варненска митрополия има готовност да приюти в църковния комплекс в местността Траката бедстващи семейства.
    Доброволчески и благотворителни инициативи в помощ на пострадалите от водното бедствие в кв. Аспарухово се организират в голяма част от варненските храмове.
    Енориаши и свещеници от аспаруховския храм „Свети Цар Борис“ са се включили в борбата с водната стихия още в първата тежка нощ. И към настоящия момент продължават да помагат в разчистването на улиците и разпределянето на храни като се редуват непрекъснато. Предстоятелят на храма, отец Добромир е част от кризисния щаб.
    В Духовно – просветния център „Св. Арх. Михаил“ събират одеяла, чаршафи, дълготрайни храни и консерви, по информация на кризисния щаб именно това са най-необходимите неща за бедстващите хора. Доброволци от енорията на храм „Св. Николай“ са се включили в разчистването и отстраняването на щетите. От енорията на храм „Св. Атанасий“ са предоставени пет палета с минерална вода. Доброволци участват в почистване на домове и улици и в разнасяне на храни сред бедстващите. От утре в същия храм стартира едноседмична дарителска кампания за събиране на средства за подпомагане на конкретен дом, пострадал тежко от стихията.
    От днес по инициатива на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан стартира дарителска кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите. Средствата ще бъдат предоставени на нуждаещите се с благословението на митрополита и под негов надзор. Банковите сметки са обявени на сайта на митрополията. Архиереят е посетил квартал „Аспарухово“ и лично се е запознал с обстановката.

    На 23 юни, понеделник, в деня на национален траур в памет на загиналите в бедствието във Варна, Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан заедно с предстоятелите на варненските храмове ще отслужи трисагий за загиналите. Заупокойната молитва ще започне от 11:00 часа в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“.

ДАРИТЕЛСКА АКМПАНИЯ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ КВ. АСПАРУХОВО И ГР. ДОБРИЧ
    Уважаеми дами и господа,
    С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан на 21 юни 2014 г. стартира дарителска кампания за подпомагане на пострадалите от водното бедствие в кв. Аспарухово и гр. Добрич.
    Вярваме, че във време на нужда от страна на нашите ближни, с общи усилия, и с подкрепата и участието на българската общественост, ще успеем да дадем своят принос за пострадалите наши в Господа братя и сестри.
    Вашето дарение може да осъществите чрез общонационалната SMS кампания DMS VARNA на номер 17 777 на стойност 1,00 лв. за всички мобилни оператори, както и на Нашите набирателни сметки:
    ПИБ - клон Варна
    IBAN:BG93FINV91501000144209 - в лева
    BIC:FINVBGSS
    IBAN:BG82FINV91501000144213 - в евро
    BIC:FINVBGSS
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2015 "Православни ценности" All rights reserved