ГЛАВНА
ДО 2016 Г
ПРАВИЛНИК
ОРГАНИЗАЦИОНЕН СЪВЕТ и КОМИСИИ
НОВИНИ
НОВИНИ ДО 2016 Г
КОНТАКТ
ВЕЛИКДЕНСКА БЛАГОТВОРИТЕЛНА АКЦИЯ В ХРАМ "СВ. АТАНАСИЙ"
    Сдружение „Възход за Варна” съвместно с църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий”, организираха великденска благотворителна акция. На 19 април /събота/ от 10 ч., в двора на храма, деца от школите по изкуства към църквата боядисаха великденски яйца, предоставени от „Възход за Варна”. С празнични изпълнения в инициативата се включиха децата от хор „Ангели” към православния храм. Децата, включили се в милосърдната инициатива бяха зарадвани с новия брой на детско списание ”Камбанка”. В 12 ч. украсените яйца са занесени в социалната кухня на ул. „Драва Соболч”. Около 500 души, които този ден вземат храна от кухнята, получиха към порцията си пъстро яйце и козунак, закупени от сдружението.
    Председателят на „Възход за Варна” Чавдар Трифонов от години е ангажиран лично с осигуряване на съботното хранене на около 200 майки на деца с увреждания и хора в социална изолация.
    В този ден още 45 семейства с ниско социално равнище, за които от години наред редовно всяка неделя се грижи църковното настоятелство при храма получиха пакети с храни. Козунаци и боядисани яйца подготвени от енорията зарадваха за празника хората в нужда. Всяка неделя от великия пост християните от енорията организират благотворителни инициативи, а на Цветница и благотворителен базар с предмети ръчно изработени от тях. Събраните средства отиват в подкрепа на хора в тежко материално състояние.
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2015 "Православни ценности" All rights reserved