ГЛАВНА
ДО 2016 Г
ПРАВИЛНИК
ОРГАНИЗАЦИОНЕН СЪВЕТ и КОМИСИИ
НОВИНИ
НОВИНИ ДО 2016 Г
КОНТАКТ
ПЛЕНЕР ЗА ДЕТСКА РИСУНКА НА ТЕМА "КОЛКО СА ЧУДНИ ДЕЛАТА ТИ, ГОСПОДИ ..."
16 – 22 юли 2014
    На 16 юли – в навечерието на празника на освобождението на гр. Варна 27 юли - в Духовно-просветния център „Св. архангел Михаил” ще се открие втория пленер за детска рисунка „Колко са чудни делата Ти Господи" за деца от 7 до 16 години.
    Пленерът се организира от Духовно-просветен център "Свети Архангел Михаил" и Школата по живопис на Радко Мурзов с подкрепата на Община Варна и е част от културните прояви по Споразумението за сътрудничество между Варненска и Великопреславска св. Митрополия и Община Варна. Тридесет деца под ръководството на художника Радко Мурзов, в продължение на пет ще търсят и ще претворяват в своите рисунки дивното съвършенство и красота на Божието творение.
    Децата ще рисуват в двора на храмовете в центъра на Варна и ще посетят манастира „Св. св. Константин и Елена”, където ще рисуват и ще се проведе християнска беседа. В Духовно-просветния център „Св. Арх. Михаил” малките художници ще се запознат с историята на църквата във Варна от античността до днес.
    Целта на пленера е чрез личен допир със историята, природата и изкуството децата да се запознаят със миналото на своя роден край, да опознаят неговите красоти, да развиват творческите си заложби и да прославят Твореца на всичко.
    Изложбата ще бъде открита за 27 юли, когато ще бъде отбелязана тържествено годишнината от Освобождението на град Варна. Рисунките и картините на децата ще бъдат изложени в Лекционната зала на Духовно-просветния център.
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2015 "Православни ценности" All rights reserved