ГЛАВНА
ДО 2016 Г
ПРАВИЛНИК
ОРГАНИЗАЦИОНЕН СЪВЕТ и КОМИСИИ
НОВИНИ
НОВИНИ ДО 2016 Г
КОНТАКТ
МИТРОПОЛИТ КИРИЛ: СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВИ ХРАМОВЕ ВЪВ ВАРНЕНСКО СЕ УВЕЛИЧАВА
    С всяка изминала година строителството на нови храмове във Варненската и Великопреславска Света митрополия се увеличава. Това заяви за радио „Фокус” – Варна Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил.
    В момента се изграждат едни от най-големите църкви в страната – „Св. Прокопий Варненски” във Варна, голяма църква в Шуменско и още на някой места в Североизточна България.
    Митрополит Кирил отбеляза, че миряните от областта участват с доброволен труд и дарени средства в изграждането на църквите. Наблюдават се и случаи, в които лица от друго вероизповедание са правили дарения и са помагали със строителни материали за построяването на църква в района.
    Варненският митрополит отбеляза, че строежа на църкви в района може да бъде сравнено с храмостроителството на един от най-видните български владетели през Средновековието Св. Княз Борис Михаил. „Въпреки, че по неговото време ги няма бляскавите победи на бойното поле от времето на сина му цар Симеон Велики, градежът на храмове му отрежда достойно място в националната ни история”, посочи д-р Кирил.
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2015 "Православни ценности" All rights reserved