ГЛАВНА
ДО 2016 Г
ПРАВИЛНИК
ОРГАНИЗАЦИОНЕН СЪВЕТ и КОМИСИИ
НОВИНИ
НОВИНИ ДО 2016 Г
КОНТАКТ
ОТКРИВАНЕ НА XVI-ТАТА СЕДМИЦА НА ПРАВОСЛАВНАТА КНИГА
    Православни богослови, духовници, учители, общественици, жители и гости от страната и чужбина изпълниха в късния следобед Пленарна зала на община Варна, за да присъстват на шестнадесетото издание на Седмицата на православната книга. Гости на тържественото откриване бяха заместник кмета на Варна г-н Пейчо Пейчев, представители от страната и чужбина, жители на град Варна и областта.
    Протойерей Василий Шаган предостави думата на Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан да открие „Седмицата на православната книга”. Той отправи приветствие и наставление към участниците в шестнадесетото издание на форума. Приветствие от името на община Варна и кмета г-н Иван Портних, поднесе заместник кмета на Варна г-н Пейчо Пейчев.
    Представени бяха и новите книги от издателството на Международния Обществен фонд „Единство на православните народи” от проф. Валерий Алексеев, президент на фонда, и Елена Каминска, директор на издателство „Към единство!”, книгите „Изповед и покаяние – Светоотеческото учение за изповедта и покаянието в трудовете на схиархимандрит Йоан (Маслов)” и „Най-безценният бисер” (книга с илюстрации за деца), „Огненият жертвеник на вярата българска” на Синодално издателство на БПЦ от Анула Христова, Главен редактор „Книгоиздаване”.
    Беседа на тема: „Златният век на равноапостолния св. княз Борис-Михаил – покръстването и християнизацията на България“ – изнесе Георги Тодоров.

Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2015 "Православни ценности" All rights reserved