ГЛАВНА
ДО 2016 Г
ПРАВИЛНИК
ОРГАНИЗАЦИОНЕН СЪВЕТ и КОМИСИИ
НОВИНИ
НОВИНИ ДО 2016 Г
КОНТАКТ
НОВ БРОЙ НА ДЕТСКО СПИСАНИЕ "КАМБАНКА"”
    Преди началото на учебната година от печат излезе новия брой на детско списание „Камбанка”. Началните страници са посветени на предстоящия празник Въздвижение на Св. Кръст Господен. Илюстрирано е житието на св. великомъченик Димитър Солунски. Представен е библейския разказ за Авраам и Сара, и е обяснена Христовата притча за сеяча. Разгледан е въпроса: защо почитаме светиите?
    В рубриката „Светли имена” децата ще се запознаят с живота и творчеството на Добри Христов. Подбрани са любопитни факти за патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”. Вкусни рецепти за здравословни закуски за училище са подготвили малките готвачи. Лабиринта този път дава за задача, да се намери пътя на пренасянето на светия кръст от Иерусалим до Константинопол. Децата ще научат още една нова молитва - за път. Игри, кръстословица, най-различни задачи, приказки и разкази очакват малките читатели.
    Детско списание ”Камбанка” се издава с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, и се разпространява безплатно във варненския храм „Св. Атанасий”.
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2015 "Православни ценности" All rights reserved