ГЛАВНА
ДО 2016 Г
ПРАВИЛНИК
ОРГАНИЗАЦИОНЕН СЪВЕТ и КОМИСИИ
НОВИНИ
НОВИНИ ДО 2016 Г
КОНТАКТ
В ПРОВАДИЯ ЧЕСТВАХА ГЕРГЬОВДЕН С НОВ ХРАМ
    На 4 май, когато Православната ни църква чества Неделята на светите мироносици, Варненският и Великопреславски митр. Йоан освети храм „Св. вмчк Георги Победоносец” в гр. Провадия. След освещаването в храма беше отслужена св. Литургия. В съслужение с архиерея бяха свещеници от Провадийска духовна околия.
    Десетки миряни дойдоха да вземат молитвено участие в богослужението и да получат архиерейско благословение. Наред с радостта от благолепното служение миряните станаха съпричастни и към друга духовна радост – техният пастир, свещ. Георги Стоименов, беше отличен с офикията „протойерей” заради ревностното му служение и приетото от него послушание да обгрижва 20 енории от Провадийска духовна околия, като провежда ремонтни и поддържащи дейности, но най-вече заради добрата му пастирска грижа. По време на литургията за четец и певец беше постриган Камен Каменов.
    На 6 май, празника на св. вмчк Георги Победоносец, хората от Провадия празнуваха за първи път в своята църква храмовия й празник със св. Литургия, отслужена от техния енорийски свещеник прот. Георги Стоименов.
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2015 "Православни ценности" All rights reserved