Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Храм Рождение на Св. Йоан Кръстител в Шумен открива за децата часове по православно вероучение
Храм „Рождение на Св. Йоан Кръстител” в Шумен открива за децата часове по православно вероучение
   „Оставете децата да дохождат при Мене и не им пречете, защото на такива е Царството Божие“ (Лука 18:16)
    С благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан и в изпълнение на това благословение църковното настоятелство при православен храм „Рождение на св. Йоан Кръстител”, гр. Шумен, квартал Мътница, откри на 19.10.2018 г., в деня, когато отбелязахме и богоозарената и светла памет на най-големия български светец св. Йоан Рилски, с празничен водосвет и молебен за децата, за да измолим Божието благословение за тях, часове по православно вероучение за деца.
    Започнахме с първата тема „Бог – Творец на видимия и невидимия свят”. В следващите уроци по вероучение ще изучаваме в достъпен за децата вид Стария и Новия завет от св. Библия, как да се държим в храма, запознаване със свещените изображения (светите икони) и тяхното значение; „За молитвата – начин на разговор с Бога“, Десетте Божии заповеди и Блаженствата, теми от Новия завет относно земния живот на Господ Иисус Христос – от Рождество Христово до Възкресение Христово, запознаване с житията на светиите; как правилно да отбелязваме и празнуваме църковните празници и т.н.
    Църковното настоятелство призовава всички благочестиви православни родители и семейства от енорията, както и всички желаещи, да водят своите деца на часовете, в които ще се изучава православната ни вяра.
    ЗАПОВЯДАЙТЕ!
    От сайта Дякония.БГ
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved