Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
В Троянската св. обител бе отбелязана 6-та годишнина от кончината на патриарх Максим
В Троянската св. обител бе отбелязана 6-та годишнина от кончината на патриарх Максим
   В Троянската св. обител, там където е и положено тялото на приснопаметния Български патриарх Максим, бе отбелязана годишнината от кончината на блаженопочившия първойерарх на родната ни църква.
    Заупокойната св. литургия бе възглавена от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум. Негово Светейшество възглави панихидата в памет на блаженопочившия Български патриарх Максим.
    В края на богослужението Негово Светейшество се обърна със слово за блаженопочившия патриарх Максим, в което каза: "Отново си спомняме за благия старец, който с много любов, благост и твърдост повече от четири десетилетия премъдро направляваше църковния живот у нас в условията на всевъзможни изпитания за вярата и за единството на светата ни Църква, и който с архипастирското си дело завинаги остана в църковната и народностната ни памет като образец за истински духовник и пример за подражание от всички нас – неговите благодарни и признателни чеда", каза той и допълни, че "историята на Православната ни църква и паметта на бъдещите поколения тепърва предстои да разкриват и оценяват неговото монашеско и архиерейско служение, което според Божия промисъл е било определено да премине през различни обществено-политически епохи и през много и големи изпитания, които той приемаше с дълбоко смирение, чиста вяра и непомрачена надежда в Божиите обещания".
    Още информация и снимки на сайта на БПЦ - Българска Патриаршия
В Троянската св. обител бе отбелязана 6-та годишнина от кончината на патриарх Максим В Троянската св. обител бе отбелязана 6-та годишнина от кончината на патриарх Максим В Троянската св. обител бе отбелязана 6-та годишнина от кончината на патриарх Максим В Троянската св. обител бе отбелязана 6-та годишнина от кончината на патриарх Максим
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved