Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Кампанията Направи го за България се проведе за втора поредна година във Варна
Кампанията "Направи го за България" се проведе за втора поредна година във Варна
   На 7 октомври 2018 г. в Катедрален храм "Успение Богородично" бяха извършени светите Тайнства Кръщение и Миропомазание, с които Църквата придоби 65 нови членове. Първата група деца бяха кръстени от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. С Архиерея съслужиха ставрофорен иконом Димитър Стоев - протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия и храмовото духовенство. В продължение на часове храмът бе изпълван от множеството родители, кръстници и роднини, които съучастваха в радостта.
    Град Варна се включва за втора поредна година в кампанията "Направи го за България" с продуцент Андрей Арнаудов, която цели насърчаването на раждаемостта в страната, помагайки на родителите в приемането на свето Кръщение на техните деца и която се извършва с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Тази година в кампанията се включиха 11 града, сред които бе и град Шумен, където с благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан, тайнствата бяха извършени в храм "Възнесение Господне" от ставрофорен иконом Димитър Николов - архиерейски наместник на Шуменска духовна околия и председател на църковното настоятелство при храма.
    Митрополит Йоан се обърна към присъстващите. Негово Високопреосвещенство заяви, че трябва да осмисляме онова, което се случи днес и че това не е един просто административен или чисто външен акт, а велико тайнство, което се изживява един път в човешкия живот. Митрополит Йоан благопожела на новопокръстените здраве, възрастване в доброто възпитание в Православната вяра и добрите нрави, морал и устои на нашето общество.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Кампанията Направи го за България се проведе за втора поредна година във Варна Кампанията Направи го за България се проведе за втора поредна година във Варна Кампанията Направи го за България се проведе за втора поредна година във Варна Кампанията Направи го за България се проведе за втора поредна година във Варна
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved