Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Завърши Варненския книжовен форум на православната книга
Завърши Варненския книжовен форум на православната книга
   В заключителната вечер на "Седмицата на православната книга" бяха представени над десет книги. Аудиторията се запозна с новите издания на фондация "Двери" и издателство "Омофор". Първото представено заглавие беше „Философия на православното пастирство” от Санфранциския и Западноамерикански архиепископ Йоан (Шаховски). Книжният труд се издава от Софийска света митрополия, съвместно с Фондация „Двери” и беше представен от архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, Полина Спирова и Златина Каравълчева.
    Публиката се запозна и с книгите: „Мисията на Църквата. По стъпките на Христос” от Албанския архиепископ Анастасий (Янулатос) и сборник със статии - „Стратегически насоки за развитието на религиозното образование в България”.
    Вечерта продължи с представянe на две книги на издателство „Омофор” - „Духовните дъщери на оптинския старец Нектарий” от Анна Илинска и „Разговори за православната вяра” от архимандрит Клеопа (Илие).
    Венцислав Каравълчев, директор на Фондация „Наследство на Зографската света обител” представи книги на издателство „Зограф”: „Нашата вяра”, „Нашата надежда” и „Нашата любов” - aрхимандрит Серафим (Алексиев), „История славянобългарска” - преп. Паисий Хилендарски, „20 празнични икони от Зографския манастир” - албум икони, „Молебен канон на св. Климент Охридски”, „Подвижници в света”, 1 том и „Каталог на славянските ръкописи от Зографския манастир”.
    С благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, ик. Василий Шаган произнесе заключително слово. Той изрази почитания към приснопаметния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил и благодари на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан за оказаната подкрепа, кaкто и на всички участници в Седмицата на православната книга, автори, издатели, преводачи и редактори.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Завърши Варненския книжовен форум на православната книга Завърши Варненския книжовен форум на православната книга Завърши Варненския книжовен форум на православната книга Завърши Варненския книжовен форум на православната книга
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved