Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Тържествено откриване на академичната година в Шуменския университет
Тържествено откриване на академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“
   На 10 септември 2018 г. беше открита академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Тържеството и церемонията по приемане на първокурсници в академическата общост се състоя пред Ректората на университета. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи водосвет и приветства студентите, преподавателите и служителите на това престижно висше учебно заведение. С Архиерея съслужиха духовници от град Шумен, а богослужението беше песено украсено от мъжкия хор при митрополитския катедрален храм "Успение Богородично" в град Варна.
    На тържествата присъства и президентът на Република България Румен Радев. Г-н Румен Радев заяви: "Като президент, бих желал да видя най-сетне успешно извървяна, дълбока трансформация на нашето образование, която да го превърне от система за наизустяване и възпроизвеждане на готови знания в система, която да произвежда личности, натрупали активни знания, умения и компетенции, за да се справят с предизвикателствата на съвремения свят."
    Програмата завърши с поднасяне на цветя за признателност пред Паметника-свитък на Епископ Константин Преславски и церемония по издигане на знамената на Република България, Европейския съюз и Шуменския университет.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Тържествено откриване на академичната година в Шуменския университет Тържествено откриване на академичната година в Шуменския университет Тържествено откриване на академичната година в Шуменския университет Тържествено откриване на академичната година в Шуменския университет
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved