Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в старинен храм Успение Богородично
Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в старинен храм "Успение Богородично"
   На 3 август 2018 г., с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, в единоцърквие бе отслужена вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в старинния храм "Успение Богородично". Заедно с храмовото духовенство песенно и молитвено съучастваха свещеници от града и множество християни. Вечернята бе песенно украсена от сборна група с диригент Тодор Тодоров.
    Председателят на храма иконом Теодор Стойчев произнесе слово, в което насочи вниманието на присъстващите към личността на Пресвета Богородица. Той отбеляза, че ние знаем колко голяма е близостта на Божията Майка до Бога, но и че някои хора я въздигат толкова високо, че дори дръзват да приписват божествени атрибути, т.е. качества, които принадлежат на Бога, което е залитане в крайност. Отец Теодор заяви, че цялата тази мистика трябва да бъде по някакъв начин приземена, защото Мария или Мариам, за която апостол Павел и цялата християнска традиция говори, е тази връзка с Давид, потомък на Давид, чрез която Христос се роди. (Гал. 4:4) Отецът сподели, че според него християните твърде много са се вперили в небето и че си мислят, че трябва да се движат леко по въздуха, а забравят, че всъщност са на земята.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в старинен храм Успение Богородично Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в старинен храм Успение Богородично Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в старинен храм Успение Богородично Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в старинен храм Успение Богородично
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved