Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Заупокойна света Литургия в Катедрален храм
Заупокойна света Литургия в Катедрален храм
   На 7 юли 2018 г. в Митрополитската катедрала "Успение Богородично" бяха отслужени Заупокойна света Литургия и панихида от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в съслужение с духовници от епархията. На 9 юли тази година се изпълват 5 години от смъртта на блаженопочиналия кириарх на Варненската и Великопреславска епархия митрополит Кирил (1954-2013).
    Според чина на светата Църква, която позволява годишнините от смъртта на даден човек да бъдат отслужени в съботата преди деня на упокоението му и с благословението на митрополит Йоан, богослуженията бяха отслужени днес - съботния ден, посветен на починалите.
    Митрополит Йоан произнесе слово, в което припомни живота на митрополит Кирил, изпълнен с много отговорности в послушанието му към светата Църква в дългото му служение. След светата Литургия в храма бе отслужена панихида, а след това и заупокойна молитва при гроба на приснопаметния митрополит.
    Вечна и блажена да бъде светлата му памет!
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Заупокойна света Литургия в Катедрален храм Заупокойна света Литургия в Катедрален храм Заупокойна света Литургия в Катедрален храм Заупокойна света Литургия в Катедрален храм
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved