Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Митрополит Йоан благослови тържествена церемония по зажънване на ръжта в землището на Генерал Тошево
Митрополит Йоан благослови тържествена церемония по зажънване на ръжта в землището на Генерал Тошево
   На 2 юли 2018 г. се проведе тържествена церемония по зажънване на ръжта по проекта "Хляб на мира" в землището на град Генерал Тошево. С водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, започна церемонията на тазгодишното ръжено поле, домакин на което е "Асоциацията на българските зърнопроизводители 2006".
    Проектът "Хляб на мира" стартира през 2013 г., когато в 12 страни от Централна и Източна Европа бе засята ръж с идеята чрез замесването на хляб от получената реколта да бъде символично отбелязана 25-ата годишнина от падането на Берлинската стена. Реколтата от ръж, заедно с тези от останалите 11 партньорски държави, ще бъде изпратена и използвана за приготвянето на тазгодишния "хляб на мира" на международната конференция "Мир и земеделие" през м. септември 2018 г.
    Митрополит Йоан произнесе слово в края на водосвета и благопожела успешна реколта. Той поръси със светена вода всички присъстващи, машините и нивата. Богослужението завърши с многолетствие. Слово произнесоха и г-н Атанас Добрев и г-н Красимир Николов. След това церемонията продължи с фолклорна програма.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Митрополит Йоан благослови тържествена церемония по зажънване на ръжта в землището на Генерал Тошево Митрополит Йоан благослови тържествена церемония по зажънване на ръжта в землището на Генерал Тошево Митрополит Йоан благослови тържествена церемония по зажънване на ръжта в землището на Генерал Тошево Митрополит Йоан благослови тържествена церемония по зажънване на ръжта в землището на Генерал Тошево
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved