Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Храм Св. Ап. Петър и Павел в град Велики Преслав чества своята 210-годишнина
Храм "Св. Ап. Петър и Павел" в град Велики Преслав чества своята 210-годишнина
   На 30 юни 2018 г., когато честваме събора на светите славни и всехвални 12 апостоли, най-приближеният кръг около Христос, жителите на град Велики Преслав изпълниха храма, посветен на светите първовърховни апостоли Петър и Павел, за да съучастват в празничното богослужение. Светата Литургия бе възглавена от предстоятеля на храма иконом Николай Николов в съслужение със ставрофорен иконом Неделчо Чанков и протойерей Атанасий.
    Повод за празника е навършването на 210 години от построяването на храма. С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, ставрофорен иконом Димитър Стоев - протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия, митрополитският дякон Любомир Георгиев и мъжкият хор при Катедралния храм "Успение Бгородично" с диригент Валентин Кубратов съучастваха в празника. За да вземат участие в богослужбата дойдоха много християни от града, сред които бе и заместник-кметът на Община Велики Преслав инженер Димо Бодуров.
    Председателят на храма отец Николай произнесе слово, в което благодари на всички присъстващи, жители и гости на града и прикани всички да си вземат кръстче, благословено от Архиерея и книжка с историята на храма, посветена на 210-годишнината му и подготвена от църковното настоятелство. Протосингелът ставрофорен иконом Димитър преподаде благословението на митрополит Йоан на всички по повод днес чествания празник. След богослужбата на всички бе раздаден благодарствен дар в двора на храма.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Храм Св. Ап. Петър и Павел в град Велики Преслав чества своята 210-годишнина Храм Св. Ап. Петър и Павел в град Велики Преслав чества своята 210-годишнина Храм Св. Ап. Петър и Павел в град Велики Преслав чества своята 210-годишнина Храм Св. Ап. Петър и Павел в град Велики Преслав чества своята 210-годишнина
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved