Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Архиерейска света Литургия в Неделя на Всички български светии
Архиерейска света Литургия в Неделя на Всички български светии
   На 10 юни 2018 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, заедно с Негово Високопреосвещенство Балтския и Ананиевски Архиепископ Алексий възглавиха светата Литургия в катедраления храм "Успение Богородично". Заедно с тях съслужиха духовници от Украйна и от храма-домакин.
    На празничната богослужба, посветена на паметта на всички български светии, присъстваха множество християни, които се поклониха и попросиха застъпничеството и на свети Лука Симферополски, чиято памет се чества утре - 11 юни. Днес се отбелязва друг паметен момент от историята. След прочитане на евангелското четиво Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан прочете Патриаршеско и синодално послание по повод 1000-годишнината от учредяването на Българската Охридска архиепископия.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Архиерейска света Литургия в Неделя на Всички български светии Архиерейска света Литургия в Неделя на Всички български светии Архиерейска света Литургия в Неделя на Всички български светии Архиерейска света Литургия в Неделя на Всички български светии
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved