Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Празник в храм Св. Николай Чудотворец в Неделята на слепия
Празник в храм „Св. Николай Чудотворец” в Неделята на слепия
   В Шестата неделя след Пасха (13.05.2018 г.) в храм „Св. Николай Чудотворец” след богослужението празникът продължи с освещаване на две икони на Богородица и закриване на учебната година в Неделното училище. Първо чухме проповедта а о. Алексей Атанасов. Той започна първо с апостолското четиво и обърна внимание колко е важно да внимаваме коя сила е от Бога.
    Видео на проповедта
    След Литургията децата от Неделното училище споделиха своя празник за края на учебната година с всички в храма, като донесоха за освещаване и поклонение две нови икони. Те са копия на двете най-известни чудотворни икони на Богородица у нас – от Бачковския манастир и „Троеручица” от Троянския манастир.
    Благодарим от сърце на дарителя, който в израз на родолюбие и вяра прави този жест. – каза о. Василий, – Нека по неговия пример и ние да живеем истински, защото, когато всеки един от нас в своя малък свят се опитва да живее правилно, с искрено отношение към всичко, тогава истинските неща ще ни се случват и на нас, и животът в нашия малък свят ще ни удовлетворява. Както казва и св. Серафим Саровски: Придобий мирен дух и покрай тебе ще се спасят хиляди.
    Благодарим и на учителите, които се грижиха за децата в Неделното училище през тази учебна година и влагаха голямо дръзновение в заниманията с тях, жертвайки своето лично време. Бог да им дава здраве и да ги укрепва в живота и във вярата.
    А на децата да пожелаем да напредват във вярата, в послушание към родителите си. Защото, който има послушание към родителите си, има послушание и към учителите и израства в послушанието към Бога. А който има послушание към Бога, всичко има.
    Божията Майка да ни помага и подкрепя. Амин!”

    Още информация, снимки и видео на сайта на Духовно-просветният център „Св. Архангел Михаил”
Празник в храм Св. Николай Чудотворец в Неделята на слепия Празник в храм Св. Николай Чудотворец в Неделята на слепия Празник в храм Св. Николай Чудотворец в Неделята на слепия Празник в храм Св. Николай Чудотворец в Неделята на слепия
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved