Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Духовници отслужиха Трисагий за загиналите в борбата срещу хитлерофашизма
Духовници отслужиха Трисагий за загиналите в борбата срещу хитлерофашизма
   На 9 май 2018 г. Община Варна организира тържествена програма, с Веонноморските сили на Република България и с Варненска и Великопреславска света митрополия. Пред Паметника-портал на Осми Приморски полк бе отслужен Трисагий за упокоението на всички загинали войни и с военен ритуал бяха поднесени венци и цветя. С благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан, заупокойната молитва бе отслужена от ставрофорен иконом Димитър Стоев - протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия, свещеник Стефан Николов и дякон Любомир Георгиев.
    От Паметника потегли шествие по бул. "Осми Приморски полк" към Община Варна, където тържествено бяха издигнати знамената на Република България и Европейския съюз и флагът на Община Варна по случай Деня на Европа.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Духовници отслужиха Трисагий за загиналите в борбата срещу хитлерофашизма Духовници отслужиха Трисагий за загиналите в борбата срещу хитлерофашизма Духовници отслужиха Трисагий за загиналите в борбата срещу хитлерофашизма Духовници отслужиха Трисагий за загиналите в борбата срещу хитлерофашизма
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved