Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Света Литургия на Живоприемни Източник и посрещане на Богородичната чудотворна икона Скоропослушница в Търговище
Света Литургия на Живоприемни Източник и посрещане на Богородичната чудотворна икона "Скоропослушница" в Търговище
   На 13 април 2018 г., Свелти петък, жителите на град Търговище и областта посрещнаха с радостно пение чудотворния образ на Божията Майка "Скоропослушница". В празничния ден, посветен на чудотворната икона на Божията Майка "Живоприемни източник" и с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, ставрофорен иконом Петко Минчев - духовен надзорник на Варненска и Великопреславска епархия, отслужи света Литургия в храм "Успение Богородично". В съслужение с него бяха ставрофорен иконом Славчо Проданов - архиерейски наместник на Търговищка духовна околия, протойерей Бисер Христов - председател на църковното настоятелство при храма и духовници от Епархията.
    Ставрофорен иконом Петко Минчев произнесе проповед, в която припомни повода за днешния празник, Живоприемни Източник, който се чества на Светли петък. Преданието е запазило спомена за безброй чудеса, изобилно изтекли от живоносния извор и облагодетелствали царе и патриарси, богати и бедни, знатни люде и обикновени хора от народа.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Света Литургия на Живоприемни Източник и посрещане на Богородичната чудотворна икона Скоропослушница в град Търговище Света Литургия на Живоприемни Източник и посрещане на Богородичната чудотворна икона Скоропослушница в град Търговище Света Литургия на Живоприемни Източник и посрещане на Богородичната чудотворна икона Скоропослушница в град Търговище Света Литургия на Живоприемни Източник и посрещане на Богородичната чудотворна икона Скоропослушница в град Търговище
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved