Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Съборно отслужване на Великия покаен канон
Съборно отслужване на Великия покаен канон в катедрален храм "Успение Богородично"
   На 21 март 2018 г. в единоцърквие бе прочетен Великият покаен канон на свети Андрей, Архиепископ Критски в катедрален храм "Успение Богородично". С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан богослужението бе отслужено от протосингела на Варненска и Великопреславска света митрополия ставрофорен иконом Димитър Стоев - председател на митрополитската катедрала, ставрофорен иконом Дончо Александров - епархийски съветник, ставрофорен иконом Петко Минчев - духовен надзорник на Епархията и протойерей Йордан Найденов - административен секретар на Варненска и Великопреславска света митрополия.
  Протойерей Йордан Найденов произнесе проповед, в която обърна особено внимание на искреността на всеки един от нас към Бог, който „е изкусен Лекар, умеещ да отличава истинския болен от мнимия“. Той каза още, че Христос е дошъл да привлече истинските грешници, тези, които изнемогват под тежестта на мъките, а не тези, които се правят на такива, за да ги хвалят и прославят за това, което нямат. Също и че светите отци говорят, че начало на покаянието е да виждаш своите грехове, безчислени като морския пясък. А основа на покаянието е осъзнаване на греха, вопъл на скръбта за извършените от нас престъпления. Само така можем да узнаем, че Христос е истинската светлина, просвещаваща и освещаваща всеки човек, идващ на света.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Съборно отслужване на Великия покаен канон Съборно отслужване на Великия покаен канон Съборно отслужване на Великия покаен канон Съборно отслужване на Великия покаен канон
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved