Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Осветени са съставките за осмото мироварене в Българската Патриаршия
Осветени са съставките за осмото мироварене в Българската Патриаршия
   По решение на Св. Синод бяха осветени днес съставките, които ще влязат за варенето на светото миро от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и Мелнишки епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод. Преди да бъдат осветени съставките бе отлужена св. Василиева литургия в ПКСХП „Св. Александър Невски” по повод Неделя Кръстопоклонна.
  Митрополит Йоан в словото си каза, че от днешния ден започва един духовен и сакрален акт свързан с автокефалността на родната ни църква – варенето на св. миро. „Св. Йоан Златоуст има една мисъл, че Кръстът е ключът за Царството Божие” и разясни важността на кръста и почитта му в Православната църква. След светата Богослужба в миротеката на Св. Синод започна процедурата по осмото мироварене на БПЦ. Варненският и Великопресласки митрополит Йоан възглави водосвет и освети съставките и приборите, с които ще бъда варено светото миро.
    Още информация и снимки на сайта на Българска Патриаршия
Осветени са съставките за осмото мироварене в Българската Патриаршия Осветени са съставките за осмото мироварене в Българската Патриаршия Осветени са съставките за осмото мироварене в Българската Патриаршия Осветени са съставките за осмото мироварене в Българската Патриаршия
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved