Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Алтернатива - март 2018
Алтернатива - март 2018
   Излезе от печат мартенският брой на „Алтернатива”. Темата на броя е Великият пост. Как да преминем светата Четиридесетница, така че да извлечем полза за душата си? Какъв е смисълът на поста, щом не се изчерпва само с хранителния режим? Защо понякога не постигаме промяна, въпреки строгостта, с която постим? Различни гледни точки и отговори на тези и много други въпроси ще намерите в статиите на изданието: „Бог чува гласа на сърцето ни” на Лимасолския митрополит Атанасий, „Смисълът на православната аскеза” на протопрезвитер Николаос Лудовикос, „Християнският живот е лечение” на проф. д-р Жан-Клод Ларше, „Постът – начин на употреба” на свещеник доц. Стоян Чиликов, „10 правила за Великия пост” на Мария Сенчукова и втората част на интервюто с руския свещеник Павел Великанов.
  В изданието ще намерите и третата част от представянето на постоянната експозиция „Проглас към Евангелието”, оформена в двора на Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил”. Тя е посветена на третия от изобразените светци – свети Климент Охридски. Ученикът на светите братя Кирил и Методий, който заедно с неколцина съратници успява да спаси и продължи делото им – християнски книжовен език за просвещаване и на славянските народи с Божието слово.
  Разбира се, не сме забравили и предстоящия празник в края на месеца. На него са посветени думите на св. Димитрий Ростовски „Тайнството на Благовещение”.
  Можете да закупите списанието от книжарницата в Духовно-просветния център или в някой от варненските храмове.
    Още информация на сайта на Духовно-просветният център „Св. Архангел Михаил”
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved