Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Руски патриарх Кирил
Руският патриарх Кирил пристига на посещение у нас за 3 март
   Руският патриарх Кирил пристига на посещение у нас по случай 140 години от Освобождението на България. Според предварителната програма той се очаква да пристигне в ранния следобед на 2 март.
  От 15.20 ч., след посрещането си от патриарх Неофит и българските архиереи, ще участва в Молебен в Синодалния параклис „Св. Цар Борис-Михаил”. От 16 ч. ще се състои официална среща между Руския и Българския патриарх в Синодалната палата, а след нея, от 17 ч. е предвидена пресконференция с участието на Волоколамския митрополит Иларион, член на руската църковна делегация, и Старозагорския митрополит Киприан, които ще отговарят на въпроси на журналистите.
  На 3 март от 10 ч. е началото на Благодарствения молебен, който ще бъде отслужен от двамата патриарси в Шипченския манастир „Рождество Христово“. Непосредствено след това те ще се отправят към връх Шипка, за да присъстват на церемонията в памет на загиналите войни за Освобождението на България, където ще бъде отслужена заупокойна молитва.
  Руският патриарх ще се срещне с българския президент Румен Радев, премиера Бойко Борисов и с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. От 18.30 ч. Руският патриарх заедно със своя домакин – Българския патриарх Неофит, ще присъства на Тържествената заря-проверка на площад „Народно събрание” пред паметника „Цар Освободител“.
  В последния ден от посещението на руската църковна делегация – 4 март от 9.30 ч., Неделя на св. Григорий Палама, двамата патриарси ще отслужат съборна св. Литургия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. Преди да отпътуват от София, от 16.10 ч. руските архиереи, начело с патриарх Кирил, ще посетят храма на Руското подворие в София „Св. Николай Чудотворец“.
    От сайта на Фондация Покров Богородичен
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved