Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Чудотворната икона Одигитрия Байталска беше пренесена за поклонение в храм Св. вмчк Димитър в Генерал Тошево
Чудотворната икона „Одигитрия Байталска“ беше пренесена за поклонение в храм „Св. вмчк Димитър“ в Генерал Тошево
   На 4 февруари (неделя на Блудния син) Байталската чудотворна икона на Божията Майка беше пренесена за поклонение в храм „Св. вмчк Димитър“ в град Генерал Тошево от ставрофорен иконом Димитър Стоев – протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия. В храма беше отслужен Молебен канон на Пресвета Богородица пред нейният чудотворен образ.
  Байталската икона на Божията Майка от Украйна беше тържествено посрещната в град Варна на 27 януари. Светинята беше пренесена за поклонение в пределите на нашата епархия с благословението на Негово Високопреосвещенство Балтския и Ананиевски архиепископ Алексий. С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан през изминалите дни хиляди християни от Варна, Шумен, Добрич, Велики Преслав, Търговище и други градове в епархията имаха възможност да се поклонят на чудотворния Богородичен образ.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Чудотворната икона Одигитрия Байталска беше пренесена за поклонение в храм Св. вмчк Димитър в Генерал Тошево Чудотворната икона Одигитрия Байталска беше пренесена за поклонение в храм Св. вмчк Димитър в Генерал Тошево Чудотворната икона Одигитрия Байталска беше пренесена за поклонение в храм Св. вмчк Димитър в Генерал Тошево Чудотворната икона Одигитрия Байталска беше пренесена за поклонение в храм Св. вмчк Димитър в Генерал Тошево
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved