Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Храм Успение Богородично в Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка Одигитрия Байталска
Храм „Успение Богородично“ в Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка „Одигитрия Байталска“
   На 3 февруари с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан чудотворната икона на Божията Майка „Одигитрия Байталска“ беше пренесена за поклонение в храм „Успение Богородично“ в град Търговище. Светинята беше съпроводена от ставрофорен иконом Димитър Стоев – протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия и духовници от Украинската православна църква.
  Чудотворната икона беше посрещната в храма от ставрофорен иконом Славчо Проданов - Архиерейски наместник в град Търговище и духовници от Търговищка духовна околия, които отслужиха Mолебен канон на Пресвета Богородица пред нейния чудотворен образ. Православните християни от град Търговище имаха духовната радост да се поклонят пред честния образ на Приснодевата и да попросят нейното застъпничество пред Бога. Нека по молитвите на Пресвета Богородица Бог да помага на всички нас и да ни подкрепя в нашите телесни и духовни немощи.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Храм Успение Богородично в Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка Одигитрия Байталска Храм Успение Богородично в Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка Одигитрия Байталска Храм Успение Богородично в Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка Одигитрия Байталска Храм Успение Богородично в Търговище посрещна чудотворния образ на Божията Майка Одигитрия Байталска
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved