Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Православните християни от град Добрич посрещнаха чудотворната икона на Божията Майка Одигитрия Байталска
Православните християни от град Добрич посрещнаха чудотворната икона на Божията Майка „Одигитрия Байталска”
   На 31 януари чудотворната икона на Божията Майка “Одигитрия Байталска" беше пренесена за поклонение в храм “Св. вмчк Георги" в град Добрич. С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан чудотворният образ на Божията Майка беше придружен от ставрофорен иконом Димитър Стоев - протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия. Светинята беше посрещната от ставрофорен иконом Иван Дойчев - Архиерейски наместник в град Добрич и духовници от епархията. Сред официалните гости беше и г-н Йордан Йорданов - Кмет на град Добрич. Божият Дом беше изпълнен с християни, които имаха духовната радост да посрещнат чудотворна икона в своя град и изпросят застъпничеството на Божията Майка.
  Чудотворната икона "Одигитрия Байталска" пристигна в пределите на нашата епархия с благословението на Негово Високопреосвещенство Балтския и Ананиевски архиепископ Алексий. Светинята се съхранява в манастира „Рождество на Пресвета Богородица“ в село Байтали, Украйна. Манастирът е бил опожарен, а иконата е била изгубена за дълги години. Открита е през 2005 г., като скоро след това от иконата започнало да се стича миро. Така, някога забравена, Байталската Богородица Одигитрия става една от най-известните и почитани светини както в Украйна, така и в други православни страни.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Православните християни от град Добрич посрещнаха чудотворната икона на Божията Майка Одигитрия Байталска Православните християни от град Добрич посрещнаха чудотворната икона на Божията Майка Одигитрия Байталска Православните християни от град Добрич посрещнаха чудотворната икона на Божията Майка Одигитрия Байталска Православните християни от град Добрич посрещнаха чудотворната икона на Божията Майка Одигитрия Байталска
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved