Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Отец Емануил
Отец Емануил и социалната дейност на храм „Св. Троица“, Добрич
   При храм „Св. Троица“ в град Добрич от 2004 г. действа Духовен социален център с Дом за деца, лишени от родителски грижи и Кухня за бедни и нуждаещи се. Центърът е създаден от отец Стоян Иванов и днес се обгрижва от неговия духовен син, отец Емануил. Съвсем наскоро, на 20 януари 2018 г., в предаването „Ничия земя“ по Нова телевизия зрителите имаха възможност да се запознаят с личната история на отец Емануил – история за това как сърцето на един млад мюсюлманин прегръща Православието, за да превърне своя носител в обичан свещенослужител.
  Предаването може да гледате тук
  Наред с всички нужди на своето служение, отец Емануил достойно продължава делото на своя духовен наставник, упокоеният вече в Бога отец Стоян. С помощта на всички, които се отзовават и изграденото малко стопанство отец Емануил поддържа социалната дейност при храм „Св. Троица“.
  В „Малки истории“ отец Емануил споделя, че в Духовния социален център се полагат усилия подкрепата за тялото да предпостави подкрепа за спасение и на душата. На младежите, на които се помага, се предлага възпитание и изграждане на трудови навици, необходими им за бъдещия самостоятелен живот в обществото. Отец Емануил разказва, че необходимост от подкрепа Центърът винаги има, поради наличието по всяко време на хора, които са в нужда. Допълнителна информация може да се намери също и тук:
  Да подпомогнем Духовния център с приют за деца и кухнята за бедни към храм „Св. Троица“, гр. Добрич.
  Всички, които биха искали да подкрепят милосърдното благотворително дело при храм „Св. Троица“, Добрич могат да го сторят на следния контакт:
  Банкова сметка в лева:
  IBAN: BG31 IABG 7495 1000 4112 00
  BIC Code: IABG BGSF
  Банка ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК – клон Добрич
  титуляр Храм Св. Троица – Социален център Св. Петка
  В храм „Св. Троица” в Добрич се събират продукти и средства за рождественски пакети за нуждаещи се.
    От сайта Дякония.БГ
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved