Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
Одигитрия Байталска
В пределите на Варненска и Великопреславска епархия ще пристигне чудотворната икона на Божията Майка "Одигитрия Байталска" от Украйна
   Чудотворната икона "Одигитрия Байталска" се съхранява в манастира „Рождество на Пресвета Богородица“ в село Байтал, Одеска област, откъдето е и името „Пътеводителка Байталска“. Години наред е била изгубена и е открита през 2005 г. Според преданието преди 200 години манастирът е бил опожарен и монасите са я скрили, за да я запазят.
  Известни са немалко чудеса, които са се случили след молитви към "Одигитрия Байталска" в различни градове като Киев, Одеса, Москва и др. Много са били бездетните семейства, които след молитва пред иконата се сдобиват с деца. Много болни деца получават изцеление от различни заболявания след молитвите на техните родители. Даровете, които са окачени пред иконата, показват една съвсем малка част от чудесата, които са се случили. Свещеническите кръстове засвидетелстват, че и много духовници са получили просимото от Божията майка.
  Иконата ще бъде тържествено посрещната в Катедралния храм "Успение Богородично" в град Варна на 27 януари (събота). Изготвена е програма на Богослуженията и посещението на иконата в различните градове в епархията.
    Цялата програма можете да прочетете на: Сайт на Варненска и Великопреславска света митрополия
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved