Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
119 години от създаването на Щаба на Военноморските сили
119 години от създаването на Щаба на Военноморските сили
   На 12 януари 2018 г. се навършват 119 години от създаването на Щаба на Военноморските сили на Република България. По този повод, в големия салон на Щаба, бе организиран прием, на който присъстваха Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, г-н Иван Портних - кмет на Община Варна, г-н Илиян Карагьозов - заместник областен управител на Област Варна, адмирали, офицери, старшини, матроси, цивилни служители и гости.
  Тържеството започна с химна на Република България, изпълнен от Представителния духов оркестър на Военноморските сили с диригент капитан III ранг Мирослав Трифонов. Контраадмирал Митко Петев - командир на Военноморските сили поздрави присъстващите.
  След това думата бе дадена на Негово Високопреосвещенство. Архиереят благодари за поканата и произнесе слово, в което поздрави, от свое име и от името на Епархийското ръководство на Варненска и Великопреславска света митрополия, контраадмирал Митко Петев и всички труженици на военноморския флот по повод 119 години от създаването на Щаба на Военноморските сили.
    Още информация и снимки на сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2018 "Православни ценности" All rights reserved