Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Иподякон от БПЦ и Доц. Д-р Николай Янев е лекар на годината
Иподякон от БПЦ и Доц. Д-р Николай Янев е лекар на годината
   Тазгодишният избраник за Лекар на годината служи и като иподякон в Българската православна църква. Носител на престижното отличие е доц. д-р Николай Янев. Д-р Янев получава признанието на гилдията заради извършената тази година уникална животоспасяваща интервенция на онкоболен пациент, при която е използвана 3D принтирана челюст.
   Д-р Янев не крие, че е силно вярващ човек. Нещо повече – той се стреми да изповядва Православието като начин на живот. И трябва да благодарим на Бога не само за спасения човешки живот. Но също и за това, че един вярващ български лекар получава признание и известност, което му дава възможност – без да пада в капаните на този свят – да благовести чрез живота си.
   В живота и в медицината д-р Янев се вдъхновява от дивния Божи угодник св. Лука (Войно-Ясенецки) и е убеден, че от онези, които пристъпят да общуват с него – „с искреност или от любопитство, или пък поради крайна нужда, било по въпроси на вярата или с различни тежки здравословни проблеми, никой не е бил връщан; никой не е бил оставен да страда, всички са приети с любов – любов истинска, православна, нелицемерна, достигаща до дълбочината на сърцето и изваждаща наяве истината“. Поздравяваме д-р Янев с високото отличие.

    От сайта Дякония.БГ
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved