Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
ЖИТИЯ НА СВЕТИИ
Христоматия по Религия-Православие за ученици от основното училище "ЖИТИЯ НА СВЕТИИ"
   С настъпването на новата учебна година по Религия в светските и църковните училища и с наближаването на празника на християнското семейство и младеж Въведение Богородично Културно-просветният отдел при Св. Синод препоръчва новата христоматия по Религия-Православие "ЖИТИЯ НА СВЕТИИ", която е подходящ подарък и учебно помагало за учениците от основното училище.
  Христоматията се издава с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия като е изготвена от синодалния Културно-просветен отдел (КПО). Съставители с авторски принос са ставр. ик. д-р Захарий Дечев , експерт при КПО, и Таня Христова.
  Представлява пълноцветно издание, с изискано художествено оформление, отговарящо на вече завишената естетика на учениците от прогимназиалната възраст.
  Текстовете са подбрани и преразказани по достъпен и интересен начин от съставителите. Същевременно са обогатени от специализиран редакторски екип с оглед повишената познавателна способност и култура на учениците от тази възрастова група и степен на образование.
  Включените житиеписни разкази обхващат по-важните почитани от Църквата светии, според празничния православен календар. Това са както български светии и новомъченици, така и древни великомъченици, светители и преподобни. С това си съдържание христоматията подпомага както общото християнско образование и православно духовно възпитание, така и патриотичното възпитание на децата и учениците чрез запознаване с най-важните български светии.
  В помощ на учителя по-важните акценти от житията са подчертани. За тези от светиите, за които е известно къде се намират сега светите им мощи, е указано в края на всеки текст. А иконите, придружаващи всяко житие, подпомагат личния досег на ученика с неговия именен светия.
  Книгата се разпространява от Св. Синод на БПЦ-БП. За повече информация - началник "Пласмент" свещ. Добрин Христов на тел. 02/987 56 11, в. 205 и моб. 0888 333 396. МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ И ЧРЕЗ E-MAIL НА СИНОДАЛНО ИЗДАТЕЛСТВО: sinizdat@gmail.com; synodalpress.bg@gmail.com ИЛИ НА ТЕЛЕФОН: 02/980 30 16.
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved