Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Камбанка
Нов брой на детско списание „Камбанка”
   Малко след започване на новата учебна година се отпечата поредния брой на детско списание "Камбанка". В картинки е представено житието на една българска светица - св. Димитра Доростолско - Киевска. Библейския разказ е посветен на Раав. Разяснение на църковни празници и притчи са част от разнообразното съдържание на изданието. Рубриката "Слово Христово" в този брой разглежда темата: "Христос и децата" под авторството на монахиня Валентина Друмева.
  В списанието най – малките читатели ще намерят богато илюстрирани приказки и разкази, както и занимателни игри. Изправени са пред редица предизвикателства: сами да направят плодово – зеленчукова играчка, да сготвят пълнени печени ябълки, чрез лабиринт да намерят пътя по който е минала св. Димитра от Силистра до Санкт - Петербург. В рубриките "Знаете ли че": децата ще разберат повече за св. цар Тривелий (хан Тервел), а в "Светли имена" ще се запознаят с живота и делото отец Неофит Рилски. На страниците на списанието могат да научат молитва към именния светия със съответните обяснения за нея, както и защо почитаме светиите. Малчуганите ги очаква оцветяване на картинки, откриване на разлики, и много интересни мисловни задачи.
  Детско списание "Камбанка" се издава с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан от енорията при храм "Св.Атанасий". град Варна. Разпространява се безплатно.

    От сайта на Храм “Свети Атанасий”
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved