Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Четвърти ден от Седмицата на православната книга
Четвърти ден от Седмицата на православната книга. Семейство и възпитание
   В късния следобед на 7 септември, архимандрит Захариас от манастира "Св. Йоан Кръстител", Есекс, Англия изнесе лекция в храм „Св. Архангел Михаил“, град Варна. Аудиторията имаше възможност не само да чуе словото на архимандрит Захариас, но и да зададе своите въпроси към него.
  Програмата на Седмицата на православната книга продължи в зала „Пленарна“ на Община Варна. Четвъртият ден на православния форум беше посветен на семейството и възпитанието. През тази вечер аудиторията се запозна с православните писатели Деан Енев и Теодора Димова и почувства тяхното красиво слово. Книгата на Деан Енев - "Гризли" представлява сборник с къси разкази, който би могъл да служи като наръчник по творческо писане. В своята книга "Първият рожден ден", писателката Теодора Димова се обръща директно към Светото семейство и показва именно това, което е достъпно за нашите човешки сетива – човешките отношения.
  С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, Ангел Карадаков представи на аудиторията своя сайт, наречен „Добротолюбие“. Сайтът представлява място в интернет, където младите хора да изразяват своето мнение, да споделят своите възгледи за Бога, за Църквата и за нещата, които ги заобикалят.
  Вечерта продължи с лекция на тема "Семейно и полово възпитание на младежите: пол, чистота и брак" с водещ прот. Виталий Зелински, Република Молдова.
  Иконом Василий Шаган представи на публиката - анализ на впечатленията от завършилия летен младежки форум, който се проведе на територията на нашата епархия и се организира с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Иконом Василий представи на публиката презентация с множество снимки от проведените мероприятия по време на летния форум. Той заяви, че това от което младежите имат нужда е добрият пример.
  В заключение Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан говори именно за младите хора и заяви, че основната задача е развитието на неделните училища и на детските лагери.

    От сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Четвърти ден от Седмицата на православната книга Четвърти ден от Седмицата на православната книга Четвърти ден от Седмицата на православната книга Четвърти ден от Седмицата на православната книга
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved