Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Трети ден от Седмицата на православната книга
Трети ден от Седмицата на православната книга. Евхаристията на Църквата
   В късния следобед на 6 септември започна програмата от третия ден на Седмицата на православната книга в зала „Пленарна“ на Община Варна. Иконом Василий Шаган произнесе приветсвено слово към всички и насочи вниманието на присъстващите към темата на днешния ден - Евхаристията на Църквата.
  Той даде думата на доц. д-р Мариян Стоядинов зам.-декан по научно-изследователската дейност и преподавател в Православния богословски факултет на Великотърновският университет. Д-р Стоядинов представи втората книга издание на Варненска и Великопреславска света митрополия - „Слова и доклади от Седмицата на православната книга 2010-2015 г.“. Първата книга е „Сектознание“, с която аудиторията се запозна на откриването на форума. Доцентът представи и книгата на Навпактския и на Свети Власий митрополит Йеротей (Влахос) - „Духовни ориентири за съвременното общество“.
  След това г-жа Димитрина Чернева от фондация „Комунитас” представи един от трудовете на проф. Калин Янакиев - „Христовата Жертва, Евхаристията и Църквата. Студии върху библейските основания“. А проф. Янакиев представи своята лекция: „Евхаристията на Църквата“.

    От сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Трети ден от Седмицата на православната книга Трети ден от Седмицата на православната книга Трети ден от Седмицата на православната книга Трети ден от Седмицата на православната книга
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved