Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Втори ден от Седмицата на православната книга
Втори ден от Седмицата на православната книга. Вяра, Покаяние и Кръщение – пътят към промяната
   Програмата за втория ден от Седмицата на православната книга започна с лекция на проф. Александър Дворкин в Духовно-просветния център "Св. Архангел Михаил". Проф. Дворкин сподели и разясни много интересни въпроси посветени на темата: "Възникването на исляма – последни изследвания". По-късно, в зала "Пленарна" в сградата на Община Варна, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан произнесе слово, в което благодари на Негово Преосвещенство Адрианополския епископ Евлогий, игумен на Рилската света обител за присъствието. Митрополит Йоан разясни програмата за днешния ден и даде думата на доц. д-р Светослав Риболов и на г-н Борис Маринов, за да представят книгата на прот. Йоан Романидис - "Прародителският грях".
  Представянето на издания на Центъра за образователни инициативи "Двери" бе от д-р Златина Каравълчева и д-р Полина Спирова. Д-р Каравълчева представи втория том на книгата "Изкуството да живееш с другия" на Лимасолския митрополит Атанасий (Николау), а д-р Спирова разясни насоките в сборника "Модели на сътрудничество между Църквата, общинската власт и държавата за провеждане на религиозно образование (1997-2017)". Накрая представиха сборника "Иконите разказват – 21 икони от Рилския манастир", в което се включи и Негово Преосвещенство Адрианополският епископ Евлогий.
  Г-н Пламен Сивов от фондация "Покров Богородичен" представи книгата "Беседи" на протопрезвитер Николаос Лудовикос. След това архимандрит Захариас (Захару) от манастира "Св. Йоан Кръстител", Есекс, Англия представи темата: "Мирското униние и радостта на божиите чеда". Аудиторията имаше възможност да зададе въпроси по темата към архимандрит Захариас.

    От сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Втори ден от Седмицата на православната книга Втори ден от Седмицата на православната книга Втори ден от Седмицата на православната книга Втори ден от Седмицата на православната книга
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved