Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Митрополит Йоан отслужи Молебния канон на Пресвета Богородица пред копието на чудотворната икона Герондиса
Митрополит Йоан отслужи Молебния канон на Пресвета Богородица пред копието на чудотворната икона "Герондиса"
    На 3 август 2017 г. в Катедралния храм "Успение Богородично" бяха отслужени Вечерня и Молебен канон на Пресвета Богородица от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в съслужение с храмовото духовенство. Красивият молебен канон бе изпят в единомислие пред копие на чудотворната икона на Пресвета Богородица – "Герондиса", или още наречена "Старица", чиито оригинал се намира в манастира "Пантократор" на Света Гора, Атон.
    Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан се обърна към събралите се християни и каза, че намирайки се в началото на Богородичния пост, посветен на Успението на Божията Майка, изпълнихме Молебния канон на Пресвета Богородица, който заляга във всички видове правила: монашески, свещенически, мирски, като едно безпорно молитвено последование с една цел – Божията Майка да ни помага, както духовно, така и телесно, така и в различни немощи, така и в различни болести, така и в различни ситуации и състояния на човека. Архиереят допълни, че тази молитва е особено важна и че е хубаво всеки християнин да я произнася, да се моли официално в храма или в личното си правило.
    От сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Митрополит Йоан отслужи Молебния канон на Пресвета Богородица пред копието на чудотворната икона Герондиса Митрополит Йоан отслужи Молебния канон на Пресвета Богородица пред копието на чудотворната икона Герондиса Митрополит Йоан отслужи Молебния канон на Пресвета Богородица пред копието на чудотворната икона Герондиса Митрополит Йоан отслужи Молебния канон на Пресвета Богородица пред копието на чудотворната икона Герондиса
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved