Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Света Литургия в храм Св. вмчца Марина-кв. Пчелина
Света Литургия в храм "Св. вмчца Марина"- кв. Пчелина, град Варна
    На 16 юли (неделя) с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан свещ. Стефан Николов отслужи света Литургия в храм "Св. вмчца Марина" - кв. Пчелина. Във възкресното богослужение взе участие и дякон Любомир Георгиев - митрополитски дякон и секретар на Варненска и Великопреславски света митрополия.
    Председателят на църковното настоятелство към храм "Св. вмчца Марина" - Негово Благоговейнство свещ. Стефан Николов призова всички да вземат молитвено участие в утрешния храмов празник. Тържествената света Литургия в утрешния празник в чест на Св. вмчца Марина ще започне в 9:00 ч. След края на богослужението ще има водосвет и ще бъде осветен и раздаден рибен оброк.
    През 2006 г. на това място започва изграждането на Божия дом. В началото на 2015 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан извършва пълен чин на освещаване на храма, полагайки в светия престол частици от мощи на Св. мчк Трифон. Храмът в кв. Пчелина се отличава и със своята архитектура от ротонден тип. Кръглата форма на сградата е смислово свързана с личността на Бога, Който както е казано в Свещеното писание е Вечносъщестуващ. Ротондният храм има малки размери, но се отличава с невероятна акустика. Днес Божият дом, посветен на Св. вмчца Марина продължава да се украсява с изписването на стенописи.
    От сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Света Литургия в храм Св. вмчца Марина-кв. Пчелина Света Литургия в храм Св. вмчца Марина-кв. Пчелина Света Литургия в храм Св. вмчца Марина-кв. Пчелина Света Литургия в храм Св. вмчца Марина-кв. Пчелина
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved