Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Обновление на храм Св. Атанасий в с. Червенци
Обновление на храм „Св. Атанасий“ в с. Червенци, Провадийска духовна околия
    В средата на месец юли, когато почитаме светлата памет на Св. мчци Кирик и Юлита и Св. равноап. княз Владимир, Варненска и Великопреславска епархия се сдоби с още един обновен храм. През тази година се навършват 150 години от построяването на църквата в с. Червенци. Днес Божият дом, който е посветен на Св. Атанасий Александрийски е обновен и отремонтиран. Почитта към светеца в нашата епархия се засвиделства от големия брой храмове, които носят неговото име.
    С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан беше извършен чин по обновление на храма от протойерей Георгий Стоименов, архиерейски наместник на Провадийска духовна околия. Негово Всеблагоговейнство протойерей Георгий отслужи света Литургия в съслужение с йером. Никифор, свещ. Станислав Друмев, председател на църковното настоятелство към храма, свещ Алексей Акоста и свещ Стефан.
    Молитвено участие в богослужението взеха десетки благочестиви християни, сред които бяха и дарители, които са помогнали за изграждането на Божия дом. Протойерей Георгий връчи благодарствени грамоти от името на Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан и предаде архиерейското благопожелание за здраве и крепки духовни сили на всички участващи в днешния празник.
    От сайта на Варненска и Великопреславска света митрополия
Обновление на храм „Св. Атанасий“ в с. Червенци Обновление на храм „Св. Атанасий“ в с. Червенци Обновление на храм „Св. Атанасий“ в с. Червенци Обновление на храм „Св. Атанасий“ в с. Червенци
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved