Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Обновяване на храм Успение Богородично – Добрич
Обновяване на храм "Успение Богородично" – град Добрич и награждаване с офикия
    На 11 юни Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи Света Литургия в храм "Успение Богородично" в съслужение с архиерейският наместник на Добричка духовна околия ст. ик. Иван Дойчев – предстоятел на храм "Свети великомъченик Георги", свещ. Емануил Юсеин – предстоятел на храм "Света Троица" и дякон Любомир Георгиев. Преди началото на Светата Литургия, храмът изпълнен от множество християни, сред които бяха кметът на Община Добричка и председателят на Общинския съвет на Община Добричка, бе осветен от Негово Високопреосвещенство.
    По време на богослужението, според архиерейския Чиновник и според съвета на свети апостол Павел за тези от братята, които са проявили двойна ревност да бъдат удостоявани с двойна чест, иконом Иван Дойчев бе награден с духовната награда "ставрофорен свещеноиконом". Архиереят пожела на Негово Високоблагоговейнство Бог да му дава сили, търпение, здраве в общото служение на светата ни Църква.
    В проповедта си, митрополит Йоан припомни живота на светите първовърховни апостоли Петър и Павел, на които е посветен предстоящият пост. Друг повод за радост е едно събитие свързано изключително с честване на иконата на Божията Майка "Достойно ест". Събитие, което се проявило през X в., когато към песента посветена на Пресвета Богородица: "По-почитана от Херувимите и несравнено по-славна от Серафимите, нетленно родила Бог-Слово, Тебе, истинска Богородице, величаем", било добавено: "Достойно е наистина да Те облажаваме, Богородице, Присноблажена, и Пренепорочна, и Майка на нашия Бог".
    От сайта на Варненската и Великопреславска митрополия
Обновяване на храм Успение Богородично – Добрич Обновяване на храм Успение Богородично – Добрич Обновяване на храм Успение Богородично – Добрич Обновяване на храм Успение Богородично – Добрич
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved