Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Духовници отслужиха заупокойна молитва за загиналите в борбата срещу хитлерофашизма
Духовници отслужиха заупокойна молитва за загиналите в борбата срещу хитлерофашизма
    С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, иконом Дончо Александров – предстоятел на храм "Св. Атанасий" и иконом Теодор Стойчев – предстоятел на старинен храм "Успение Богородично" отслужиха кратка заупокойна молитва (трисагий) за загиналите в борбата срещу хитлерофашизма и за всички загинали воини в защита на Отечеството и вярата.
    На 9 май България празнува Деня на победата над хитлерофашизма и Деня на Европа. По този повод Община Варна, съвместно с Военноморските сили на Република България и Варненска и Великопреславска света митрополия организира редица прояви. При Паметника "Осми Приморски полк" се състоя общоградско поклонение с поднасяне на венци и цветя с военен ритуал и с отслужване на трисагий. От Паметника потегли шествие по бул. "Осми Приморски полк" към Община Варна, където пред сградата тържествено бе издигнат флага на Европейския съюз по случай Деня на Европа.
    От сайта на Варненска и Великопреславска Митрополия
1Духовници отслужиха заупокойна молитва за загиналите в борбата срещу хитлерофашизма Духовници отслужиха заупокойна молитва за загиналите в борбата срещу хитлерофашизма Духовници отслужиха заупокойна молитва за загиналите в борбата срещу хитлерофашизма Духовници отслужиха заупокойна молитва за загиналите в борбата срещу хитлерофашизма
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved