Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Празнично отбелязване на втори май в град Плиска
Празнично отбелязване на втори май в град Плиска
    Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи благодарствен молебен пред паметника на свети цар Борис, който се намира в градския площад на Плиска. В молебена взеха участие духовници от Епархията, а песенно го украси мъжкия църковен хор при митрополитски катедрален храм "Успение Богородично" град Варна с диригент Нели Макавеева.
    Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан обърна внимание, че жителите на Плиска са наследници на изключителна и важна духовна приемственост. Светият благоверен цар, приемайки Христовата вяра, направи възможно българския народ да бъде дълбоко църковно просветен, тоест да има познания за вярата. По този начин нашия народ успя да се влее в онзи велик цивилизационен поток на християнството в света.
    В празничнатата програма взеха участие областни управители, кметове на общини, представители на общински съвети, общински съветници и други официални лица.
    Преди това, Архиереят освети паметник на свети цар Борис-Михаил в Двора на Кирилицата в град Плиска.
    От сайта на Варненска и Великопреславска Митрополия
Празнично отбелязване на втори май в град Плиска Празнично отбелязване на втори май в град Плиска Празнично отбелязване на втори май в град Плиска Празнично отбелязване на втори май в град Плиска
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved