Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Варненска и Великопреславска Света Митрополия
Програма на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан
    30 април (3 Неделя след Пасха на св. Мироносици) - Участие в освещаване на катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий" - Ловеч.
    2 май (Св. Цар Борис-Михаил) - 9:00 ч. - Архиерейска света Литургия в храм "Св. Цар Борис" - кв. Аспарухово.
    18:00 ч. - Благодарствен молебен в град Плиска във връзка с тържествата по случай 1110 години от Успението на Св. Цар Борис-Михаил.
    За трета поредна година в Голямата базилика в Плиска ще се проведе масово кръщение. Поводът са честванията на Покръстването на българите и 1110-годишнината от Успението на св. цар Борис-Михаил. В Двора на кирилицата ще бъде осветен и нов паметник на Цар Борис I. Програмата за честванията, които ще се проведат на 1 и 2 май, представи пред журналисти кметът на Каспичан Милена Недева.
    Откакто започнаха големите кръщения в „Майката на всички църкви“, там са покръстени 45 деца. Програмата за честванията предвижда в Двора на кирилицата да бъда изнесен урок по родолюбие. По-късно в читалището в Плиска театрална постановка ще изнесат гости от Молдова.
    На 2 май в църковния храм в Плиска ще бъде отслужена Света литургия, която ще бъде водена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. В 15 часа в Двора на Кирилицата ще бъде осветен и паметникът на св. цар Борис. С благодарствен молебен малко по-късно на площада в града ще се проведе официалното тържество.
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved