Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм Свети Николай
Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм "Свети Николай"
    Във Втората Неделя след Пасха – Томина, Светата Литургия в храм "Св. Николай" бе предстоявана от прот. Николай Ворническу - предстоятел на храм "Св. Георги Победоносец" град Тараклия, Молдова. В съслужение с него бе храмовото братство и духовници от Епархията.
    Храмът бе изпълнен с християни от Варна и гр. Тараклия, които бяха дошли да се поклонят на осветеното копие на Иверската икона на Божията Майка – Вратарница. На 19 април група мъже замина за Градината на Пресвета Богородица, с цел иконата да бъде осветена в Иверския манастир. Групата посети българския манастир "Св. Георги Зограф" и руския манастир "Св. влмч. Пантелеймон" и пристигна във Варна днес около 03:00 ч. сутринта.
    С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, ик. Василий Шаган предаде на прот. Николай Ворническу поздравителен адрес.
    Осветената икона на Божията Майка е подарък на българската община в Тараклия в чест на 200-годишнината от построяването на техния храм. Иконата ще остане в храм "Св. Николай" до 04 май, след което група вярващи от Варна ще я предаде официално и ще съучаства в празничните богослужения и тържества в храм "Св. Георги Победоносец" гр. Тараклия, които ще бъдат проведени на 06 май.
    По традиция на Втората Неделя след Пасха – Томина Неделя, Областна дирекция на МВР – Варна отбелязва своя празник. На молебена присъстваха настоящи и бивши полицейски служители, както и техните близки.
    С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан бе отслужен благодарствен молебен от ик. Теодор Стойчев – предстоятел на Старинен храм "Успение Богородично", в съслужение с дякон Любомир Георгиев – секретар на Варненска и Великопреславска света митрополия.
Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм Свети Николай Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм Свети Николай Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм Свети Николай Празнично посрещане на Томина Неделя в Морския храм Свети Николай
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved