Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Амвон
Отпечатани са новите броеве на списанията „Амвон” и „Камбанка”
    В страстната седмица от печат излязоха поредните броеве на списанията „Амвон” и „Камбанка”. Този път на страниците на „Амвон” са застъпени повече библейски теми, но с препратки към съвременния живот. В статиите има разнообразие. Засегнати са въпроси от църковния и семейния живот, има духовни съвети, споделен личен опит, богословски размисли и насъщни проблеми погледнати през призмата на християнската вяра. Повечето материали са преводни от утвърдени православни автори, но има и на български духовници.
    Детско списание „Камбанка” предлага на малките читатели теми свързани с Христовото Възкресение, библейски разкази, занимателни мисловни и творчески игри. Илюстровано е представено житието на св. Йоан Богослов. Децата ще разберат повече за някои църковни празници, за живота на св. Герасим Йордански и молитвата „Достойно ест”. На страниците на списанието има богато, цветно оформени приказки и разкази. Предстои им запознаване с личността на св. Паисий Хилендарски и подробности около История славянобългарска. Ще намерят отговори на въпросите: Какво е страх Божий?, Какво е изповед?
    Списанията „Амвон” и „Камбанка” се издават с благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Йоан. Разпространяват се безплатно в храм „Св. Атанасий” гр. Варна.
Амвон Камбанка
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved