Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Тържествено честване на Националния празник на България във Варна
Тържествено честване на Националния празник на България във Варна
    На 03 март, Ден на Освобождението на България, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи богослужебни чинопоследования, посветени на празника, в митрополитския катедрален храм "Успение Богородично".
    След това, на площад "Св. Св. Кирил и Методий", тържествено бе издигнат националният флаг. С шествия бяха положени венци и цветя пред Паметника на Граф Игнатиев, Мемориалния паметник на украинските воини и пред Паметника на Руските воини, където митрополит Йоан отслужи кратка заупокойна молитва (трисагий).
    "Благопожелавам на всички вас, обични в Господа братя и сестри, да помните този ден, да знаете, че той е обединение на огромен човешки потенциал - военноначалници, лекари, духовници, военни, с целия народ в пъстрото си призвание. Така че, това е една дата - красива, благодатна и тя не може да бъде забравена. А ние ще изпълним думите на свети апостол Павел: до колкото ви е възможно братя, бъдете в мир с всички човеци и Бог на мира и любовта ще бъде с вас. Амин!" – каза Негово Високопреосвещенство в своите заключителни слова.
    От сайта на Варненска и Великопреславска Митрополия
Тържествено честване на Националния празник на България във Варна Тържествено честване на Националния празник на България във Варна Тържествено честване на Националния празник на България във Варна Тържествено честване на Националния празник на България във Варна
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved