Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Протойерей Йовчо Иванов
Почина о. Йовчо Иванов от Каварна
    С прискърбие и болка съобщаваме, че следобед на 2 март 2017 г., на 75-годишна възраст се престави в Господа протойерей Йовчо Иванов, дългогодишен свещеник в храм „Св. вмчк Георги” в град Каварна. От нас си отиде един достоен, скромен и всеодаен служител на Бога и Църквата. До последния си дъх служеше ревностно като грижовен пастир за енорията си.
    Свещ. Йовчо Иванов (Йовчо Великов Иванов) е роден на 12.10.1941 г. в с. Хаджи Димитър, Каварненско. През 1965 г. завършва Философия и история в СУ “Св. Климент Охридски”. От есента на същата година до 1985 г. е учител по история последователно в Икономическия техникум, Строителния техникум и Вечерната гимназия в Толбухин (дн. Добрич). През 1986 г. е на практически свещенически курсове към храм “Св. Георги”, Толбухин, след което полага и изпити. Ръкоположен е за дякон през м. март 1987 г., а за свещеник на 15 август 1987 г. в катедралния храм "Успение Богородично" от Варненския и Преславски митрополит Йосиф. От септември 1987 г. до септември 2010 г. е председател на храм „Св. вмчк Георги” в Каварна, а след това празничен свещеник към същия храм.
    Опелото на о. Йовчо ще бъде извършено на 4 март от 12 часа в църквата "Св. вмчк. Георги". Бог да го прости и упокои в селенията на праведните! Вечна и блажена да бъде паметта му!
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved