Православни ценности - Варна
ГЛАВНА
НОВИНИ
ПРАВОСЛАВНИ БЕСЕДИ
ХРАМ "СВ ПРПМЧК ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ"
ЗА КОНТАКТ
СТАР САЙТ ДО 2016 Г
Преждеосвещена Света Литургия в митрополитски катедрален храм Успение Богородично
Преждеосвещена Света Литургия в митрополитски катедрален храм "Успение Богородично"
    На 01 март 2017 г., Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи светата Литургия на преждеосвещените дарове в катедрален храм "Успение Богородично". В съслужение с Негово Високопреосвещенство, освен част от братството при храма, съучастваха други духовници от Епархията.
    Преждеосвещената Литургия води своето начало от VI в. Тя е резултат от практиката християните от първите векове да се причастяват всеки ден и невъзможността да го правят по време на пост. В дни на гонения, христовите раби са били с ясната представа, че всеки ден е последен, към което трябва да се стремим и в нашето забързано ежедневие. За да можем с мисълта, че един ден ще дадем отговор за извършените от нас грехове, да се предпазваме от правенето на зло и да се стремим да правим добро.
    От сайта на Варненска и Великопреславска Митрополия
Преждеосвещена Света Литургия в митрополитски катедрален храм Успение Богородично Преждеосвещена Света Литургия в митрополитски катедрален храм Успение Богородично Преждеосвещена Света Литургия в митрополитски катедрален храм Успение Богородично Преждеосвещена Света Литургия в митрополитски катедрален храм Успение Богородично
Използването на материали от тази страница е разрешено при коректно посочване на първоизточника
© 2004 - 2017 "Православни ценности" All rights reserved